MarkoLuomala #rohkeus

Voiko tulla hyväksi kirjoittajaksi?

Aika vaikea oli keksiä tälle kirjoitukselle tuo aihe kautta otikko ja en ole edes varma kuuluuko tämä kirjoitus tämän otsikon alle. Mutta joka tapuksessa nyt kirjoitan sen kumminkin tänne... Vaikka en ole edes hyvä kirjoittaja ja sellainen joka kiinnostaa ihmisiä... Mutta jotain kirjoitan kumminkin aina silloin tällöin tiedän että tulee varmasti kommentteja jossain välissä, että minkä ihmeen takia tuo kirjoittaa kun ei edes osaa kirjoittaa olen joskus antanut sen hieman vaikuttaa elämääni ja olen saanut siitä pahanmielenkin itselle. Mutta yritän nyt kirjoitella uudestaan ja samalla yritän olla oma itseni ja muutenkin olen kiinnostunut enemmän tästä Uusi Suomi blogipalvelusta täällä on erittäin hyviä blogeja. Haluaisin tulla hyväksi kirjoittajaksi, mutta se on vaikeaa toisaalta kirjoittelu on vaan sellaista, että laitetaan sanoja peräkkäin mutta miten saada kirjoitus todella mielenkiintoiseksi niin sehän onkin sitten ihan toinen juttu. Nyt tämä kirjoituskin muuttui jo matkan varrella aikalailla... Piti kirjoittaa hieman jopa toisesta aiheesta, mutta tulikin ihan toinen kirjoitus tähän. 

Tiedän sen että nyt taas joku nauraa mulle ja tälle kirjoituksellekkin... Mutta haluan yrittää kirjoittaa ja pilkut ja pisteet ei varmasti ole oikeissa paikoissa... Uskon että hyväksi kirjoittajaksi tulee kun kirjoittaa, seuraa blogeja ja lukee paljon niin se voi auttaa monessa asiassa. Mutta mielestäni ei missään nimessä kannata ruveta matkimaan ketään vaan kirjoittaa vaan omalla tyylillä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Harvoimpa täällä kukaan nauraa vaikkei teksti olisi niin justiinsa perfecto
Asiansa kun ilmaisee niin joskus kaikuu takaisin, toisinaan ei

Pilkut ja pisteetkään eivät taida olla niin nogonougat blogeissa
Riippuu ihan sen tekstin sisällöstä ja aihepiiristä miten siihen vastataan

Minäkin kirjoitan vaikkei se nyt vallan vahvasti aina suju
Päästän rönsyilemään ja menen asiasta ohitse viimeistään kommenteissa
Mikä ettei
Keskustelu on keskustelua vaikka menisi mutkan kautta kiertäen ohitse
Vuorovaikutusta parhaimmillansa

Sen sijaan kun koetan kirjoittaa kirjallisia tuotoksia
Voi elämän kevät
Se toiminta päättyy aina DELETE! toimintoon ja uuteen alkuun
Ei ole vielä koskaan tullut sellaista lopputulosta joka olisi miellyttänyt

Tuosta hyväksi kirjoittajaksi tulemisesta
Se vaatii kyllä hieman luontaista lahjakkuuttakin
Olen vierestä katsellut erään kehittymistä aina vain paremmaksi
Sitä miten teksti on aina vain mielenkiintoisempaa ja paremmin kulkevaa

Luulisin kuitenkin että on mahdollisuus tulla luettavaksi kirjoittajaksi
Elikkä jos oikein keskittyy siihen mitä kirjoittaa
Poistaa pahimman epäolennaisuudet ja rönsyt
Silloin luulisi tekstin löytävän yleisönsä

Ps
Jos mahdollista niin täällä kannattaa ottaa tuo kommenttien ennakkotarkistus pois käytöstä sillä se vähentää kommentointia paljon
Trollien määrä kun täällä on todella pieni
Siten poistettavia törkykommenttejakaan ei hirveästi tule

Käyttäjän MarkoLuomala kuva
Marko Luomala

Kiitosta vaan hyvistä neuvoista... En oikeastaan tiedä mitä haen näillä omilla kirjoituksilla joskus tulee jotain kirjoitettua. Minulla oli joskus blogi tuolla blogger sivustolla ja siellä keskityttiin todella epäolennaisiin asioihin, ehkä sen takia tuli laitettua tuo ennakkotarkastus, mutta nyt otin sen pois... Mielestäni tämä sivusto on aika hyvä blogin pitoon. Mielestäni myös silloin tulee hyviä blogeja kun ei kirjoita joka päivä sillä se ei välttämättä ole enää sitten hyvää tekstiä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Voiko tulla hyväksi kirjoittajaksi?"

- Kyllä. Sanoja peräkkäin, mutta ei ennen kuin ajatukset ovat järjestyksessä. Toisaalta kirjailija Mikko Rimminen (Finlandia-palkinto v. 2010) on myöntänyt, ettei aloittaessaan tiedä mikä lopussa odottaa.

Käyttäjän MarkoLuomala kuva
Marko Luomala

Tuokin on totta... Toisaalta kaikki kirjoittajat on aloittanut joskus pohjalta

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Minullekin käy ja on useinkin käynyt niin, että aloittaessa ei tiedä mihin päättyy. Jonkinlaista tajunnan virtaa, mutta kirjoittamisen vietin ohjaamana tekstit syntyy. Koulussakin ainekirjoitus oli suosikkini ja siinäkin usein kävi juuri noin. En suunnitellut alusta loppuun vaan teksti vaan tuli.

Uskon, että on niitä, jotka suunnittelevat tarkkaan kaiken alusta loppuun ja avot sitten vaan synnyttämään siihen väliin osiot.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Minä luin ainakin mielelläni kirjoituksesi. Sitä oli helppo lukea ja ymmärtää. Ehkä ydin on rehellisyytesi ilman sanapöyhkeilyä.

Käyttäjän MarkoLuomala kuva
Marko Luomala

Kiitos... Itse en osaa kirjoittaa sillein hienosti enkä osaa mitään hienoja sanoja. Olen vaan tavallinen ihminen joka joskus kirjoittelee...